

## Agenda

22<sup>nd</sup> - 23<sup>rd</sup> May 2019 | Bristol

If you need this document in another format contact NUS on 0845 5210 262 or email events@nus.org.uk

## **Day One**

11:30	Registration and Lunch	60 minutes
	You are advised to arrive as early as you can. Voting Credentials and the priority ballot will	
	be issued at Registration.	
12:30	Opening of Business: Announcements, staff protocol, code of conduct &	10 minutes
	safeguarding	
	The Conference administration is carried out by members of NUS staff. Their conduct, and	
	the conduct of delegates towards them, is covered by the Staff Protocol. In this session we	
	will outline a protocol agreement between NUS and the staff trade union so that everyone is	
	clear about procedure. We will also cover Domestic Arrangements, Fire Procedures and	
	Safeguarding details.	
12:40	Delegates Briefing and Training	30 minutes
	The steering committee will deliver an introduction to democratic processes.	
	The Returning Officer or a representative will announce opening and closing times for	
	nominations to committee place elections.	
	Introduction to and adoption of the Agenda	
	The Steering Committee explain this Agenda and Conference formally adopts it.	
	Minutes	
	Minutes of the last Conference are approved	
	Introduction to Policy Lapse	
	Steering will announce that all policy passed at the Conference three years ago will lapse	
	unless an objection is raised.	
13:10	NUS Women's Officer Opening Remarks	10 minutes
40.00		
13:20	Solidarity Address	30 minutes
13:50	Motions Debate	40 minutes
14:30	Break	15 Minutes
14:45	Motions Debate	80 Minutes
16:05	Break	15 minutes
	Deadline: NEC & Steering Committee nominations	
16:20	Deadline: Policy Lapse challenges	
16:20	Reports Session	50 minutes
	Women Committee Report	
	10-minute presentation from the Officer of the Campaign followed by 20 minutes where	
	delegates may ask questions 5-minute presentation from the <b>Committee Open Places</b>	
	followed by 5 minutes where delegates may ask questions.	
	5-minute presentation from <b>NUS Women Students Steering Committee</b> followed by 5	
	minutes where delegates may ask questions.	
17:10	Conference floor closes.	
17:10 17:10	Conference floor closes. Candidates Meet and Greet	45 minutes

## **Day Two**

08:45	DEADLINE: Challenge to Nominations for Committee and NEC Places	
08:45	Conference Floor Opens	
	Please collect your ballot papers and check out of your room	
09:00	Elections	60 Minutes
	Women Students' Officer	
	Women Students' Full Time Officer Open Place x 1	
	NEC Representative	
	Women Students' NEC Representative 2 <sup>nd</sup> Place x 1	
	Steering Committee	
	Steering Committee Open Place x 1	
	Steering Committee Reserved Place x 1 (Reserved place for woman who also defines as	
	LGBT+, disabled, black, or has caring responsibilities)	
	activity and an indicating responsion and solver	
10:00	Motions Debate	30 Minutes
10:30	Break	15 minutes
10:45	Motions Debate	60 minutes
11:45	Workshop/Plenary - 'Women: Policed by The State' - Selma James	60 minutes
12:45	Lunch	60 minutes
13:45	Deadline: contest Policy Lapse to Steering Committee	
13:45	Bi+ Students Caucus	15 minutes
14:00	Lesbian Students Caucus	15 minutes
14:15	Trans Students' Caucus	15 minutes
14:30	Further Education Students' Caucus	15 minutes
14:45	Black Students' Caucus	15 minutes
	Elections:	
	Steering Committee Black Women's Place x 1	
	Steering Committee Black Women's Place X 1	
15:00	Disabled Students' Caucus	15 minutes
15:15	Break	15 minutes
15:30	Students' with Caring Responsibilities Caucus	15 minutes
15:45	International Students' Caucus	15 minutes
16:00	Queer Students' Caucus	15 minutes
16:15	Policy Lapse	15 minutes
	Policy from the Conference three years ago will lapse unless it is objected from lapsing.	
16:30	Any Other Business	15 minutes
	If any emergency motions are submitted they will be discussed here.	
16:45	Closing Remarks	15 minutes
17:00	Close of Conference	