

Agenda

5 Mar - 6 Mar 2019 | Sheffield

If you need this document in another format contact NUS on 0845 5210 262 or email events@nus.org.uk

Day One

17:30 19:30	Deadline: NEC & Steering Committee nominations Deadline: Policy Lapse challenges Gala Dinner and LGBT+ Awards	120 minutes
17:30		
17.23	Conference floor closes.	10 minutes
17:25	Announcements & Breaks	10 minutes
	where delegates may ask questions.	
	5-minute presentation from NUS LGBT+ Steering Committee followed by 5 minutes	
	delegates may ask questions.	
	5-minute presentation from the Committee Open Places followed by 5 minutes where	
	where delegates may ask questions.	
	10-minute presentation from the LGBT+ Officer (Open Place) followed by 10 minutes	
16:45	Resume LGBT+ Committee Reports Session	40 minutes
16:30	Break	15 minutes
	ucicyales may ask questions.	
	5-minute presentation from NUS-Scotland representatives followed by 5 minutes where delegates may ask questions.	
	delegates may ask questions. 5-minute presentation from NUS-Scotland representatives followed by 5 minutes where	
	5-minute presentation from NUS-Wales representatives followed by 5 minutes where	
	delegates may ask questions.	
	5-minute presentation from NUS-USI representatives followed by 5 minutes where	
16:00	LGBT+ Committee Reports Session	30 minutes
14:45	Motions Debate	75 Minutes
	candidates	
14:30	Deadline: submission of Informal Hustings questions for Full Time Officer	
14:30	Break	15 Minutes
13:50	Motions Debate	40 minutes
13:20	Solidarity Address	30 minutes
	Eden Ladley and Rob Noon will formally open NUS LGBT+ Conference 2019	
13:10	LGBT+ Officers Opening Remarks	10 minutes
	unless an objection is raised.	
	Steering will announce that all policy passed at the Conference three years ago will lapse	
	Introduction to Policy Lapse	
	Minutes of the last Conference are approved	
	Minutes	
	The Steering Committee explain this Agenda and Conference formally adopts it.	
	Introduction to and adoption of the Agenda	
	nominations to committee place elections.	
	The Returning Officer or a representative will announce opening and closing times for	
	The steering committee will deliver an introduction to democratic processes.	
12:40	Delegates Briefing and Training	30 minutes
	Safeguarding details.	
	clear about procedure. We will also cover Domestic Arrangements, Fire Procedures and	
	will outline a protocol agreement between NUS and the staff trade union so that everyone is	
	the conduct of delegates towards them, is covered by the Staff Protocol. In this session we	
	The Conference administration is carried out by members of NUS staff. Their conduct, and	
	safeguarding	
12:30	Opening of Business: Announcements, staff protocol, code of conduct &	10 minutes
	be issued at Registration.	
	You are advised to arrive as early as you can. Voting Credentials and the priority ballot will	oo iiiiiides
11:30	Registration and Lunch	60 minutes

Day Two

08:45	DEADLINE Challenge to Nominations for Committee and NEC Places	
09:00	Conference Floor Opens	
09.00	Please collect your ballot papers and check out of your room	
09:00	Elections	
05.00	Liections	
	LGBT+ Officer	
	LGBT+ Students' Full Time Officer Open Place x 1	
	Steering Committee	
	LGBT+ Steering Committee Open Place x 1	
	LODI + Steering Committee Open Flace X 1	
09:45	Women's Caucus	15 Minutes
09:45	The caucus will be asked to formally approve the section of the committee report relevant	
	to the LGBT+ Officer Women's Place	
	Caucus Elections	
	Caucus Elections	
	NEC Representative	
	•	
	LGBT+ Students' NEC Representative Women's Place x1	
	Steering Committee	
	LGBT+ Steering Committee Women's Place x 2	
10.00	Matieura Balanta	60
10:00	Motions Debate	60 minutes
11:00	Break	15 minutes
11:15	Workshops	60 minutes
11:15 12:15	Workshops Lunch	
11:15 12:15 12:15	Workshops Lunch Deadline: contest policy lapse to Steering Committee	60 minutes 60 minutes
11:15 12:15 12:15 13:15	Workshops Lunch Deadline: contest policy lapse to Steering Committee Bi+ Students Caucus	60 minutes 60 minutes 15 minutes
11:15 12:15 12:15 13:15 13:30	Workshops Lunch Deadline: contest policy lapse to Steering Committee Bi+ Students Caucus QTIPOC (Queer, Trans and Intersex People of Colour) Students' Caucus	60 minutes 60 minutes 15 minutes 15 minutes
11:15 12:15 12:15 13:15 13:30 13:45	Workshops Lunch Deadline: contest policy lapse to Steering Committee Bi+ Students Caucus QTIPOC (Queer, Trans and Intersex People of Colour) Students' Caucus Further Education Caucus	60 minutes 60 minutes 15 minutes 15 minutes 15 minutes
11:15 12:15 12:15 13:15 13:30 13:45 14:00	Workshops Lunch Deadline: contest policy lapse to Steering Committee Bi+ Students Caucus QTIPOC (Queer, Trans and Intersex People of Colour) Students' Caucus Further Education Caucus Disabled Students Caucus	60 minutes 60 minutes 15 minutes 15 minutes 15 minutes 15 minutes
11:15 12:15 12:15 13:15 13:30 13:45 14:00 14:15	Workshops Lunch Deadline: contest policy lapse to Steering Committee Bi+ Students Caucus QTIPOC (Queer, Trans and Intersex People of Colour) Students' Caucus Further Education Caucus Disabled Students Caucus Trans Students Caucus	15 minutes
11:15 12:15 12:15 13:15 13:30 13:45 14:00 14:15 14:30	Workshops Lunch Deadline: contest policy lapse to Steering Committee Bi+ Students Caucus QTIPOC (Queer, Trans and Intersex People of Colour) Students' Caucus Further Education Caucus Disabled Students Caucus Trans Students Caucus Ace Students' Caucus	15 minutes
11:15 12:15 12:15 13:15 13:30 13:45 14:00 14:15 14:30	Workshops Lunch Deadline: contest policy lapse to Steering Committee Bi+ Students Caucus QTIPOC (Queer, Trans and Intersex People of Colour) Students' Caucus Further Education Caucus Disabled Students Caucus Trans Students Caucus Ace Students' Caucus Polyamory Students' Caucus	15 minutes
11:15 12:15 12:15 13:15 13:30 13:45 14:00 14:15 14:30 14:45	Workshops Lunch Deadline: contest policy lapse to Steering Committee Bi+ Students Caucus QTIPOC (Queer, Trans and Intersex People of Colour) Students' Caucus Further Education Caucus Disabled Students Caucus Trans Students Caucus Ace Students' Caucus Polyamory Students' Caucus Students' with Caring Responsibilities Caucus	15 minutes
11:15 12:15 12:15 13:15 13:30 13:45 14:00 14:15 14:30 14:45 15:00	Workshops Lunch Deadline: contest policy lapse to Steering Committee Bi+ Students Caucus QTIPOC (Queer, Trans and Intersex People of Colour) Students' Caucus Further Education Caucus Disabled Students Caucus Trans Students Caucus Ace Students' Caucus Polyamory Students' Caucus Students' with Caring Responsibilities Caucus Break	15 minutes
11:15 12:15 12:15 13:15 13:30 13:45 14:00 14:15 14:30 14:45	Workshops Lunch Deadline: contest policy lapse to Steering Committee Bi+ Students Caucus QTIPOC (Queer, Trans and Intersex People of Colour) Students' Caucus Further Education Caucus Disabled Students Caucus Trans Students Caucus Ace Students' Caucus Polyamory Students' Caucus Students' with Caring Responsibilities Caucus Break Policy Lapse	15 minutes
11:15 12:15 12:15 13:15 13:30 13:45 14:00 14:15 14:30 14:45 15:00 15:15	Workshops Lunch Deadline: contest policy lapse to Steering Committee Bi+ Students Caucus QTIPOC (Queer, Trans and Intersex People of Colour) Students' Caucus Further Education Caucus Disabled Students Caucus Trans Students Caucus Ace Students' Caucus Polyamory Students' Caucus Students' with Caring Responsibilities Caucus Break Policy Lapse Policy from the Conference three years prior will lapse unless it is objected from lapsing.	60 minutes 60 minutes 15 minutes
11:15 12:15 12:15 13:15 13:30 13:45 14:00 14:15 14:30 14:45 15:00	Lunch Deadline: contest policy lapse to Steering Committee Bi+ Students Caucus QTIPOC (Queer, Trans and Intersex People of Colour) Students' Caucus Further Education Caucus Disabled Students Caucus Trans Students Caucus Ace Students' Caucus Polyamory Students' Caucus Students' with Caring Responsibilities Caucus Break Policy Lapse Policy from the Conference three years prior will lapse unless it is objected from lapsing. Any Other Business	15 minutes
11:15 12:15 12:15 13:15 13:30 13:45 14:00 14:15 14:30 14:45 15:00 15:15	Workshops Lunch Deadline: contest policy lapse to Steering Committee Bi+ Students Caucus QTIPOC (Queer, Trans and Intersex People of Colour) Students' Caucus Further Education Caucus Disabled Students Caucus Trans Students Caucus Ace Students' Caucus Polyamory Students' Caucus Students' with Caring Responsibilities Caucus Break Policy Lapse Policy from the Conference three years prior will lapse unless it is objected from lapsing.	60 minutes 60 minutes 15 minutes
11:15 12:15 12:15 13:15 13:30 13:45 14:00 14:15 14:30 14:45 15:00 15:15 15:30	Lunch Deadline: contest policy lapse to Steering Committee Bi+ Students Caucus QTIPOC (Queer, Trans and Intersex People of Colour) Students' Caucus Further Education Caucus Disabled Students Caucus Trans Students Caucus Ace Students' Caucus Polyamory Students' Caucus Students' with Caring Responsibilities Caucus Break Policy Lapse Policy from the Conference three years prior will lapse unless it is objected from lapsing. Any Other Business If any emergency motions are submitted they will be discussed here.	15 minutes
11:15 12:15 12:15 13:15 13:30 13:45 14:00 14:15 14:30 14:45 15:00 15:15 15:30	Lunch Deadline: contest policy lapse to Steering Committee Bi+ Students Caucus QTIPOC (Queer, Trans and Intersex People of Colour) Students' Caucus Further Education Caucus Disabled Students Caucus Trans Students Caucus Ace Students' Caucus Polyamory Students' Caucus Students' with Caring Responsibilities Caucus Break Policy Lapse Policy from the Conference three years prior will lapse unless it is objected from lapsing. Any Other Business If any emergency motions are submitted they will be discussed here. Steering Reports	15 minutes